Camere ip megapixel

camere ip megapixel

Solutiile de monitorizare video si-au gasit aplicatii in toate domeniile de activitate, oferind o serie de beneficii atat in domeniul securitatii si protectiei cat si in alte domenii precum urmarirea activitatilor. Spre deosebire de alte sisteme, conceptul descentralizat va oferim un sistem care are incorporat in fiecare camera un computer de mare viteza iar unde este necesar si o memorie digitala (un card SD) pentru inregistrari pe termen lung in fiecare camera.

De ce merita folosirea sistemelor high-resolution?

Cu cat resolutia este mai mare, cu atat vedem mai multe detalii in imagine. O imagine live nu depaseste 0,4 megapixeli, iar o imagine inregistrata are doar 0.1 megapixeli (CIF) daca folosim tehnologia traditionala (camere analogice). Insa o camera MEGAPIXEL cu 3.1 megapixeli inregistreaza cu pana la 30 de ori mai multe detalii. Rezultatul: imaginea ofera o vedere panoramica cu o suprafata mai mare, de pana la 360°, reducand astfel numarul de camere necesare si prin aceasta si costurile. De exemplu, patru pompe ale unei benzinarii pot fi inregistrate simultan folosind o singura camera MEGAPIXEL in locul a patru camere obisnuite.

Dezavantajele solutiei clasice centralizate
De regula camerele doar stocheaza imaginile in timp ce procesarea si inregistrarea se fac mai tarziu pe un computer folosind un software de video management. Aceasta structura traditionala centralizata este neadecvata pentru sistemele video high-resolution, din moment ce sistemele traditionale necesita nu numai o largime mare de banda, ci si o putere enorma de procesare a computerului pentru a sustine mai multe camere. Un HDTV MPEG4 film solicita oricum destul de mult un computer, si atunci cum sa crezi ca poate proces nenumarate camere live high-resolution? Sistemele traditionale centralizate nu sunt astfel nici mai avatajoase ca pret, nici mai eficiente prin numarul mare de computere de care au nevoie.

Advertisements
This entry was posted in Camere IP, Wireless and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s