Camere de supraveghere IP – Istoric I

Camere de supraveghere IP sunt camere care  se conecteaza direct la o retea de tip Ethernet si suporta inclusiv transmisie wireless. Sunt diferite fata de de camerele PC conventionale; Camerele IP sunt sisteme all-in-one, cu o unitate centrala de procesare a informatiei (CPU) si accesibilitate pe W-lan pentru a oferii o solutie cu un cost redus a trasnmiterii de inregistrari video de calitate pentru monitorizare video. Camere de supraveghere IP pot fi accesate si controlate de la distanta de pe orice calculator personal atat printr-o retea intranet cat si prin internet folosind doar un browser web precum Internet Explorer/Chrome/ Firefox/Safari/Etc. In acelasi mod foarte simplu ele pot fi accesate si prin intermediul dispozitivelor mobile, Smartphone, Tableta, PDA.

Primele camere de supraveghere IP centralizat au fost lansate în 1996 de către Axis Communications Era numita Axis Neteye 200 și a fost dezvoltat de către echipa de Martin Gren și Carl – Axel Alm.  La sfârșitul anului 1999 , compania a inceput sa foloseasca Linux pentru a opera camerele sale.

Primele camere de surpaveghere IP descentralizate au fost lansate în 1999 de către Mobotix . Sistem  de operare Linux camere de supraveghere transmit continut video, alarma si inregistrare in functie de orar, astfel camere de supraveghere nu au nevoie de licență software de management video pentru a gestiona evenimentul de înregistrare, sau video management .

Primele camere de supraveghere IP cu analiză de conținut video interna ( ACV) a fost lansat în 2005 de către Intellio.Aceasta camera de supraveghere a fost capabila de a detecta un număr mare de evenimente diferite, cum ar fi în cazul în care un obiect a fost furat , un om trecut o linie , o persoana intrat într-o zonă predefinită , sau în cazul în care o mașină a pornit in direcția greșită .

Camere IP

Camere IP

Camere IP

sunt disponibile la rezoluții de 0,3 ( rezoluție VGA ) la 29 de megapixeli. La fel ca și în activitatea de televiziune de consum , în secolul al 21 -lea, a existat o schimbare față de rezoluții video de înaltă definiție , de exemplu, 720p sau 1080i și format panoramic 16:9 .

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s