8 motive de a opta pentru tehnologia video IP

Va prezentam 8 motive pentru a alege camerele video IP in schimbul camerelor video analogice. Datorita acestor motive veti capata mai multa incredere in sistemul dumneavoastra de securitate, veti reduce costurile, iar afacerea dumneavoastra va creste in valoare.
1. Rezolutie mare

Camerele video IP nu sunt restrictionate prin rezolutie precum camerele analogice. Spre exemplu optand pentru o camera video IP de 5 MegaPixeli, puteti avea de 10 ori mai mult detaliu in imagine decat o camera analogica de rezolutie 4CIF. Asta inseamna ca puteti acoperi o mai mare suprafata in scena dumneavoastra, sau puteti avea o imagine mult mai detaliata raspunzand astfel prompt cerintelor dumneavoastra de identificare si nu numai.
unuCu ajutorul unei camera video IP de rezolutie mare puteti selecta ceea ce doriti sa vedeti; spre exemplu, puteti avea o larga acoperire intr-un supermarket sau informatii detaliate asupra fetei unei persoane. Importator camere de supraveghere aici.

2. Usor de instalat

Camerele video IP se pot conecta usor in reteaua dumneavoastra de date existenta. Folosind un singur cablu (de date) per camera, putem gestiona atat alimentarea unei camere (de tip PoE) cat si fluxul de date (video/audio/control).
doi3. Imagine digitala

Spre deosebire de imaginea provenita de la o camera video analogica, imaginea unei camere video IP nu se va degrada atunci cand se va transmite pe distante lungi. Un semnal analogic va pierde din calitate atunci cand este transmis pe o distanta mare și atunci cand aceasta este convertit. In cazul sistemelor IP, semnalul digital ramane real (nu are loc nicio convertire) si veti beneficia 100% de calitatea imaginii. De asemenea, puteti optimiza necesitatea de banda si stocare la nevoile dumneavoastra.

4. Integrare totala

O camera IP integreaza alimentarea, informatia video, informatia audio, controlul PTZ si intrarile/iesirile intr-un singur cablu. Aceasta inseamna costuri reduse, functionalitate sporita si potential de integrare vast. Cu o camera video analogica de tip PTZ, aveti nevoie de un cablu separat pentru a controla functiile de pan, tilt si zoom. Daca adaugati partea audio, aveti nevoie de inca un cablu, iar impreuna cu cablurile de alimentare si video creste infrastructura sistemului devenind costisitor si inflexibil.

trei

5. Securizare sporita

Camere IP ofera criptarea informatiei video, precum si controlul pe mai multe niveluri de acces ale utilizatorilor. Acest lucru inseamna ca puteti controla exact cine poate accesa sistemul dvs., iar informatia video este in siguranta fata de orice forma de manipulare a unei terte parti. Mediul video analogic este nesigur. Lipsita de criptare sau orice mijloc de identificare, transmisia video de la o camera analogica poate fi usor afectata, sau chiar modificata / inlocuita pentru a perturba supravegherea obiectivului.

6. Scalabilitate

Sistemele de supraveghere video bazate pe tehnologie IP sunt usor de extins atunci cand este necesar. Cerintele de cablare sunt mult mai putin complexe decat cele pentru un sistem analogic.

Standardul ONVIF asigura, pentru camerele video IP de la diferiti producatori, ca pot coexista oferind interoperabilitatea in acelasi sistem. Prin folosirea de componente IP standard se asigura integrarea usoara cu alte sisteme.

7. Noi oportunitati

Un sistem video IP ofera multe avantaje in comparatie cu un sistem analogic. O interfata Web “inclusa” in camera permite un acces usor la functiile acesteia. Managementul si stocarea sistemului pot fi manipulate de la distanta.

8. Camere inteligente

Camerele IP ofera mai mult decat doar un flux video. Inteligenta incorporata in camerele IP permit acestora sa furnizeze informatii suplimentare in vederea cresterii eficientei supravegherii video.

Advertisements
This entry was posted in Camere IP, supraveghere video. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s