Standarde wireless in CCTV

Standarde wireless in CCTV

Standardele 802.11

Standardele 802.11 se refera la o familie de specificatii elaborate de IEEE pentru tehnologia wireless LAN (WAN). 802.11 specifica o interfata over-the-air dintre un client wireless si o statie de lucru sau dintre doi clienti wireless.
Graphic2Securitatea wireless, camere de supraveghere video ip wireless

WEP este un standard de securitate care implica prezenta unei parole pentru accesarea dispozitivului wireless. Acesta include folosirea de chei scurte care pot fi usor descifrate. In acest sens standardul nu este recomandat deoarece nu mai ofera o securitate adecvata.

WPA / WPA2 sporeste semnificativ securitatea, fixand multe din lacunele WEP. Standardul adauga o modalitate pentru distribuirea de chei criptate.

Aplicatii

In multe cazuri, camerele wireless reprezinta cea mai eficienta si rapida solutie in implementarea unui sistem IP. Pentru montarea unui asemenea sistem nu sunt necesare traseele de cablu de date, echipamentele fiind doar alimentate local.

Aceste sisteme se preteaza in locatiile in care traseul de cablu reprezinta o problema estetica sau in care traseul de cablu nu poate fi realizat datorita structurii locatiei.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s